Costa Rica: Perfect voor digital nomads!

Costa Rica

Costa Rica biedt de ideale uitvalsbasis voor digitale nomaden na COVID-19

Door Krystal Hartman – 28 mei 2020 

Telewerken, telewerken, werken op afstand… hoe je het ook zegt, een en ander is voorgoed veranderd. Wat te denken van werken in Costa Rica?

De nieuwe werkruimte buiten kantoor, denk aan een klein boutique hotelletje ergens in Costa Rica met een goede internet verbinding, biedt veel mogelijkheden voor bedrijven om kosten te besparen en te diversifiëren, en digitale nomaden zijn de pioniers die dit nieuwe concept naar het hoogste niveau tillen. Het gaat niet alleen om thuiswerken, maar ook om thuis weg van huis. De flexibiliteit om een ​​‘kantoor’ te kiezen, geeft veel werknemers tegenwoordig erg veel vrijheid. Niet vast zittend aan de traditionele kantoor ruimte, , krijgen ze de kans om de wereld rond te reizen EN in hun levensonderhoud te voorzien!

En wat is een betere plek om op afstand te werken dan in Costa Rica?

Bij de meeste multinationals werkt al een percentage van hun personeelsbestand op afstand. De COVID-19-pandemie heeft bewezen dat online werken buiten kantoor heel goed kan functioneren. Bedrijven ontdekken verder dat ze niet alleen besparen op kantoorkosten, maar dat personeel dat in het buitenland werkt, culturele diversiteit toevoegt aan de productie van bedrijven.

Costa Rica biedt de ultieme kans voor professionals op afstand

Waarom Costa Rica? Grote verbeteringen in de infrastructuur en communicatie hebben het land getransformeerd tot een concurrentiekracht die heel goed in staat is om zich staande te houden op de internationale markt, vooral in de hoofdstad San José en grote strandplaatsen. De overheid loopt voorop bij het realiseren van werken op afstand, en ondernemers ontwikkelen strategieën om bekwame professionals aan te trekken die geïnteresseerd zijn om de stap te zetten.

In 2007 lanceerde het Costa Ricaanse elektriciteitsinstituut, ICE, een project van $ 59 miljoen genaamd Frontera a Frontera, “van grens tot grens”, en begon met de aanleg van een glasvezelnetwerk om supersnelle internettechnologie in het hele land te leveren.

Tegenwoordig wordt de dienst ondersteund door onderzeese kabelnetwerken van zowel de Stille als de Atlantische Oceaan. Individuen en bedrijven kunnen service krijgen met up- en downloadsnelheden van Amerikaanse kwaliteit van ICE, en verschillende particuliere bedrijven bieden supersnelle pakketten met vergelijkbare bandbreedte en kwaliteit.

Costa Rica biedt de inwoners van de meeste landen al een toeristenvisum voor 90 dagen, dat elke drie maanden kan worden verlengd door het land kort te verlaten – algemeen bekend als de “grensbeweging” – of door een tijdelijke verblijfsvergunning aan te vragen. Wat er verder nodig is om van het land de ultieme arbeidershub te maken, wordt op dit moment geïmplementeerd – nog sneller internet aan de kusten en meer hotels die goede co-working spaces opzetten.

Het nieuwe bedrijfsparadigma

Door te doen waar jonge volwassenen het beste in zijn – de status quo uitdagen – herdefiniëren millennials de arbeidsproductiviteit en het hiërarchische piramide model van het bedrijfsleven door een nieuw paradigma te introduceren dat meer creativiteit en innovatie aanmoedigt. Neem bijvoorbeeld Google of Apple. En het gebeurt zo, dat werken op afstand er een groot deel van uitmaakt.

De aantrekkingskracht van het leven in grote steden kan zijn glans verliezen, waardoor meer jongere mensen openstaan ​​voor het leven in kleinere gemeenschappen of zelfs in andere landen, zoals Costa Rica. “Waarom zou een werknemer die op een kantoor in Rotterdam of Utrecht werkt, het grootste deel van zijn huur betalen om zijn werk te doen in een kantoor dat hij prima elders kan doen? Vergeet die studio van $ 600.000 in Amsterdam en ga naar het platteland als je werk het toelaat ”, zegt Niall McCarthy in het boek “Waarom hogere tarieven voor werken op afstand een van de dingen zou moeten zijn die we behouden na de COVID-19-crisis”.

Werken in Costa Rica:

Goedkopere huisvestingskosten: een gemiddeld appartement met twee slaapkamers in de Centrale Vallei met zwembad, etc. is $ 1000 / maand + energie voorzieningen

Levensstijl: jeugdige, dynamische bevolking; stedelijke en landelijke omgevingen; gemakkelijk toegankelijke stranden aan twee oceanen (slechts 1,5 uur rijden)

Glasvezelnetwerken: aangelegd in steden en grote badplaatsen

Weer / klimaat: Van het gematigde San José / Centrale Vallei-gebied tot de tropische kusten / stranden, je hebt keuzes

Toegang tot de natuur: strand, jungle, bergen, dieren in het wild – het is allemaal gemakkelijk te bereiken

Stabiele politiek: Costa Rica is een constitutionele republiek en staat bekend om zijn langdurige en stabiele democratie, zijn progressieve milieubeleid en zijn hoogopgeleide arbeidskrachten.

Handige tijdzone: de Central Standard Time in Costa Rica zorgt ervoor dat externe medewerkers gesynchroniseerd blijven met hun thuiskantoor

Toegankelijk: korte vluchten van / naar Noord- en Zuid-Amerikaanse steden

Er zal een nieuwe visumstatus “tijdelijk verblijf” beschikbaar worden gesteld aan telewerkers op basis van de volgende criteria:

Feit: de Amerikaanse en Canadese staatsburgers betalen federale belastingen aan hun land, ongeacht waar ze wonen.

Als erkenning hiervan zal de regering van Costa Rica goedgekeurde aanvragers een “belastingvrije status” toekennen voor de duur van hun tijdelijke verblijfplaats in Costa Rica.

Digital Nomads moeten jaarlijks minimaal $ 40.000 via een Costa Ricaanse bank Costa Rica in laten stromen om hun kosten van levensonderhoud en andere uitgaven in het land te dekken.

Digital Nomads zullen een ziektekostenverzekering aanschaffen bij het Costa Ricaanse socialezekerheidsfonds.

In ruil daarvoor zal Costa Rica deze externe beroepsbevolking de status van tijdelijk verblijf verlenen voor een bepaalde periode van jaren. Hierna kan een permanente verblijfsstatus worden aangevraagd.

Wij geloven dat deze beweging voor werken op afstand het potentieel heeft om een ​​nieuw paradigma voor werk te creëren dat superieur is aan zowel traditioneel kantoorwerk als digitaal nomadisme. Het doel is om het beste van twee werelden te combineren en een toekomst van werk te manifesteren die productiever, winstgevender en bevredigender is!

Klik hier voor meer informatie over werken in Costa Rica.

Tags: Wildlife Destination

Andere artikelen:

Costa Rica populaire bestemming op Google
16 juni is wereld zeeschildpadden dag!

You cannot copy content of this page