Noord Costa Rica

Mistige nevelwouden, glooiende heuvels en een groot meer zijn een paar van de prachtige fenomenen die u hier niet mag missen.

Noord Costa Rica

Mistige nevelwouden, glooiende heuvels en een groot meer zijn een paar van de prachtige fenomenen die u hier niet mag missen.

Noord Costa Rica

Arenal vulkaan

De Arenal vulkaan is een hoogtepunt van een reis in Costa Rica. Tot in de jaren ´60 werd deze enorme kolos ook wel Cerro Arenal genoemd door de lokale bevolking, want er was weinig reden om aan te nemen dat onder hun voeten een vulkaan lag. Dat was in 1968 voorbij, toen na een paar aardbevingen, de vulkaan uitbarstte! De schokken die hiermee gepaard gingen werden tot in het westen van de Verenigde Staten gemeten. De perfecte, kegelvormige Arenal, is nu een van de meest actieve vulkanen ter wereld, maar de laatste jaren weer in een “rustige fase”.

Mistige nevelwouden, glooiende heuvels en een groot meer zijn een paar van de prachtige fenomenen die je hier niet mag missen. De meest ideale manier om rond te reizen in deze regio is met een auto. De landschappen rond de kronkelende wegen zorgen voor prachtige foto´s en bieden een thuis aan de 850 vogelsoorten die hier voorkomen. 600 daarvan komen hier altijd voor. Vergeet je verrekijker niet, als je de prachtig groen – en blauwe silhouetten van de bergketens in Guanacaste en Tilaran wilt zien.

Het nevelwoud in Monteverde

Monteverde is spaans voor ´groene berg´, een van de meest interessante en populaire bestemmingen in Costa Rica. Je kunt een van de reservaten bezoeken, een spannende dagtrip maken, of het nevelwoud van Monteverde bezoeken. Voor natuurliefhebbers en vogelspotters is Monteverde een vanzelfsprekende bestemming.

Monteverde Cloud Forest Reserve behoord ongetwijfeld tot een van de grootste natuur heiligdommen met de grootste diversiteit aan flora en fauna van Costa Rica. De nevelwouden van Monteverde zijn een thuis voor honderden soorten planten en dieren, ook bedreigde soorten komen hier nog voor. Via een netwerk aan goed onderhouden paden is het nevelwoud goed te observeren. Probeer het zo vroeg mogelijk te bezoeken; de fauna is dan het aktiefst en vaak zijn de weersomstandigheden ook beter.

Sarapiqui

Lang geleden, toen er nog geen geteerde wegen waren, was de Sarapiqui rivier de enige manier om zaken te verschepen naar Tortuguero en de Caribische kust. De betoverende flora en fauna langs de rivier is een en al genieten, als je dicht bij de natuur wilt zijn. De Sarapiquí rivier heeft een lengte van 84 km. en loopt door verschillende landschappen, waar veel vogels, apen, schildpadden, kaaimannen en andere diersoorten voorkomen.

Caño Negro Wildlife Refuge

Dit reservaat is van enorm belang voor het evenwicht van de natuur in het noorden. Het biedt een uitgebreide variatie aan plant- en diersoorten, waarvan velen zeer uniek zijn of zelfs op de rand van uitsterven staan. Gedurende het droge seizoen komen veel zeevogels naar dit reservaat, om eten te zoeken. De veren van verschillende vogels veranderen dan van kleur, door de vele gekleurde insecten en slakken die ze hier kunnen eten. Hier komen plant- en diersoorten voor die nergens anders in Costa Rica worden gevonden zoals de Gasparvis, die soms beschouwd wordt als een levend fossiel. Tijdens een boottocht over de rivier, krijg je gemakkelijk talloze soorten vogels te zien waaronder ijsvogels, roze lepelaars etc. Met veel geluk kun je zelfs de bedreigde Jabiru ooievaar zien. Ook worden hier 3 van de 4 apensoorten van Costa Rica, de twee- en drievingerige luiaard, kaaimannen, schildpadden en leguanen aangetroffen . Door de wisselende waterstanden begint deze tour meestal met een 2 uur durende autorit van la Fortuna naar Los Chiles, om daar verder met de boot te gaan over de Rio frio.

You cannot copy content of this page