16 juni is wereld zeeschildpadden dag!

Costa Rica

16 juni is  Wereld zeeschildpadden dag!

16 Juni is een dag om het belang van zeeschildpadden en het belang dat ze hebben voor de algehele gezondheid van de oceaan, te eren en te benadrukken. Lederschildpadden en karetschildpadden helpen bijvoorbeeld de populaties kwallen en sponzen onder controle te houden. Groene zeeschildpadden onderhouden zeegrasvelden die een plaats bieden voor de ontwikkeling van vele vissoorten.

Turtle Observation

Op dit moment worden 6 van de 7 soorten zeeschildpadden geclassificeerd als bedreigd of ernstig bedreigd, grotendeels als gevolg van menselijke impact in de vorm van plastic vervuiling, jacht, bijvangst in visnetten en klimaatverandering. Costa Rica is een paradijs voor zeeschildpadden.

Als je flexibel bent met de bestemmingen die je wilt bezoeken in Costa Rica, is het mogelijk om ze te zien nestelen of om de baby zeeschildpadjes uit hun eieren te zien kruipen op bijna elk moment dat je van plan bent Costa Rica te bezoeken. Zeeschildpadden leggen elke maand van het jaar eieren op stranden aan zowel de Pacifische als de Caribische kust van Costa Rica, wat op zijn beurt betekent dat er elke dag wel ergens jongen opduiken. Sommige soorten brengen het grootste deel van hun leven ver op zee door, maar andere worden vaak gezien door duikers en snorkelaars rond de populaire eiland- en rifduikplekken, vooral tijdens broed- of broedpieken.

Als je altijd al schildpadden had willen zien, plan dan een beetje vooruit en je zou een goede kans moeten hebben als je naar Costa Rica reist! Wil je meer weten over zeeschildpadden in Costa Rica of mee helpen bij de bescherming van deze bedreigde diersoort? Klik dan hier voor meer informatie!

Tags: Wildlife Destination

Andere artikelen:

Costa Rica: Perfect voor digital nomads!
#Stop Animal Selfies Campagne

You cannot copy content of this page