Manuel Antonio en Omgeving

De Centraal Pacifische kust van Costa Rica is een tropisch paradijs, het hele jaar door. De altijd groene natuur en heerlijke stranden vormen een unieke omgeving.

Manuel Antonio en Omgeving

De Centraal Pacifische kust van Costa Rica is een tropisch paradijs, het hele jaar door. De altijd groene natuur en heerlijke stranden vormen een unieke omgeving.

Manuel Antonio en Omgeving

De Centraal Pacifische kust van Costa Rica is een tropisch paradijs, het hele jaar door. De altijd groene natuur en heerlijke stranden vormen een unieke omgeving. Na de stranden van Guanacaste zijn de stranden van de centrale Pacifische kust het populairst. De opties variëren van de favoriet van surfers en overwinteraars in Jacó tot het ecotoeristische mekka van Manuel Antonio en tot het afgelegen en grotendeels onderontwikkelde Dominical en Uvita, met hun met jungle begroeide heuvels en regenwoudwatervallen.

Jacó en Playa Herradura zijn de belangrijkste strandbestemmingen die het dichtst bij San José liggen. Ze vallen dan ook goed in de smaak bij de Tico’s die in San Jose en omstreken wonen. Net ten noorden van Playa Herradura ligt Carara National Park, een van de weinige plaatsen in Costa Rica waar je het verdwijnende droge bos kunt zien samenkomen met de vochtige, vochtige bossen die zich naar het zuiden langs de kust uitstrekken. Het is ook een plek om prachtige, rood blauwe ara’s in het wild te zien.

Deze regio is, geografisch gezien, uniek met haar vlakke kust die omringd wordt door stijle bergen. De kustlijn is afgetekend met lange stranden en is een overgangszone tussen het tropische – en droge woud van het noorden en de nattere wouden in het zuiden. Ondanks het feit dat de beschermde gebieden in deze regio de kleinste van het land zijn, vormen ze toch een levendige plek voor een onvoorstelbaar uitbegreide flora en fauna. Vele bedreigde diersoorten vinden hier een rustoord.

 

Manuel Antonio, met zijn ongerepte witte zandstranden en weelderige tropische vegetatie, is een van de mooiste bestemmingen in Costa Rica. Dit gebied staat bekend om zowel de natuurlijke schoonheid van primaire en secundaire regenwouden, uitbundige flora en fauna, als prachtige stranden, in een locatie aan de Pacifische kust van Costa Rica. Zowel binnen als buiten het park zijn er een reeks van kleine halve maan stranden en baaien, omringd door tropisch regenwoud, allemaal veilig om te zwemmen en prima geschikt om te duiken. Het gemakkelijk toegankelijk nationaal park combineer de uitbundige weelderigheid van een laagland tropisch regenwoud met verschillende, prachtige stranden. Manuel Antonio Nationaal Park  is de thuisbasis van alle vier de apensoorten van Costa Rica, evenals een schat aan andere gemakkelijk te bekijken flora en fauna. Dit is een van de meest bezochte bestemmingen van het land, en niet voor niets. De natuur is fantastisch en dieren zijn verrassend gemakkelijk te spotten, en er is een breed scala aan tour- en activiteitenopties te vinden.

De voornaamste attracties in deze streek van Costa Rica zijn:
Stranden (Jacó, Punta Leona, Tambor, Manuel Antonio, Puntarenas en veel meer), Carara Biological Reserve, Leguanen Park, Canopy Tour, Nationaal park Manuel Antonio.

Activiteiten:
Surfen, hiken, vogelspotten, paardrijden, cruise langs de Pacifische eilanden, raften, sportvissen, snorkelen, kayakken & boottours, jetskiën en parasailen.

Horseback Riding

Prachtige reiservaringen in het centraal pacifische gebied van Costa Rica:

Kilometers strand praktisch voor jezelf hebben: terwijl Jacó, Manuel Antonio en Dominical allemaal drukkere toeristenstranden zijn, ( maar nog steeds niet vergelijkbaar met stranden in Europa ) is de rest van de lange kustlijn van de Centrale Pacific bijna volledig verlaten. Perfect om vanuit je hotel met je huurauto een ​​aantal afgelegen en vrijwel onontdekte stranden te bezoeken.

Een bezoek aan Carara National Park: De krokodillen van de Tárcoles-rivier kunnen het beste worden bekeken vanaf een boot, of door gewoon op de brug te gaan staan ​​net buiten de ingang van het park. ( Let wel op je auto, op het verkeer en je bezittingen ) En ook al zijn de plaatselijke ara’s vaak buiten het park te zien, wandelen over de weelderige en gevarieerde paden in het Carara National Park is een aanrader. Je wordt beloond met een indrukwekkend regenwoud.

Hiken in Manuel Antonio National Park: De paden hier slingeren door dicht tropisch regenwoud en bieden periodiek een prachtig uitzicht op de oceaan en mogelijkheden om dieren in het wild te spotten. Je ziet misschien niet alle vier de soorten apen die hier leven, maar je ziet bijna gegarandeerd een aantal van deze primaten rond de boomtoppen schieten. Het kan er druk zijn dus plan je bezoek heel vroeg. Op Dinsdag is het park gesloten.

Tip!

Ondanks het grote aantal bezoekers, is Manuel Antonio nog steeds een fantastische bestemming met een schat aan activiteiten en attracties voor alle soorten en leeftijden. Als je de piekmaanden (december-maart) uit de buurt blijft, mis je de meeste drukte. Als je tijdens de piekmaanden moet komen, probeer dan weekends te vermijden, wanneer het strand vol zit met Tico-families uit San José. Als je het park ‘s ochtends vroeg bezoekt, kun je vertrekken als de drukte rond het middaguur begint te verschijnen.

Een bezoek aan de Nauyaca-watervallen buiten Dominical: genesteld in een stuk dik tropisch regenwoud, zijn de Nauyaca-watervallen prachtig, met een uitnodigend natuurlijk zwembad aan de basis en mogelijkheden om van de kliffen te springen. Als je de lange wandeling wilt overslaan, boek dan een paardentour en arriveer in stijl!

You cannot copy content of this page