Minder bekende Nationale Parken in Costa Rica

Costa Rica
Minder bekende nationale parken in Costa Rica.

Bijna 25% van het grondgebied van Costa Rica wordt beschermd als nationaal park, reservaat of toevluchtsoord. De nationale parken met de meeste bezoekers per jaar zijn Manuel Antonio, Arenal, Poás, Irazú en Tortuguero. Maar er zijn andere nationale parken die waarschijnlijk weinig of helemaal geen bezoekers zien. Let op en mis ze niet!

PIEDRAS BLANCAS NATIONAL PARK

Piedras Blancas National Park maakte ooit deel uit van Corcovado National Park. Het is gelegen in de zuidelijke Pacifische-regio van Costa Rica. Dit park heeft een ongelooflijk verbazingwekkende biodiversiteit en het is een goed beschermd gebied van Costa Rica. Verrassend genoeg is het een relatief onontgonnen deel van Costa Rica, vooral door internationale bezoekers. In dit dichte tropische regenwoudpark zijn verborgen stranden, prachtige watervallen en levendige riffen voor de kust te vinden.

BARRA HONDA NATIONAL PARK

Barra Honda National Park is een van de meest unieke nationale parken in Costa Rica en een die veel mensen missen. Het is het ingewikkelde kalkstenen grottensysteem wat dit park zo uniek en bijzonder maakt. Slechts ongeveer de helft van de 42 grotten is verkend. De kalkstenen grotten zijn spectaculair en deels goed bewaard gebleven vanwege de moeilijke toegang. Deze grotten herbergen een kolonie van meer dan 5.000 vleermuizen. Een begeleide wandel- en grottentocht is de manier om deze ongelooflijke geologische attractie te verkennen.

barra honda
LA AMISTAD NATIONAL PARK

La Amistad National Park is het meest afgelegen en grootste park van Costa Rica. Het is ook een van de weinige parken ter wereld die wordt gedeeld door twee landen, Costa Rica en Panama. Een wandeling door dit beschermde gebied van Costa Rica is alleen voor de meest vastberaden en avontuurlijke wandelaars geschikt, aangezien er geen wegen zijn om het park in te komen en er geen accommodaties en voorzieningen zijn als je eenmaal binnen bent. Er zijn vier ingangen naar het park en ze zijn allemaal alleen toegankelijk te voet of te paard. Bijna 2/3 van alle diersoorten in Costa Rica leven in dit park.

La Amistad
COCOS ISLAND NATIONAL PARK

Cocos Island ligt 550 kilometer buiten de kust van Costa Rica en staat bekend als het enige oostelijke eiland in de Stille Oceaan met een tropisch regenwoud. Omgeven door diepe wateren, is het een mekka voor duikers. Hier kun je oog in oog komen te staan ​​met een enorme populatie hamerhaaien, roggen, murenes en dolfijnen. Aangezien niemand op het afgelegen eiland mag verblijven, behalve een paar gekozen Costa Ricaanse parkwachters, kunnen bezoekers dit nationale park alleen verkennen aan boord van een professionele Costa Ricaanse live-a board duikboot. Het zijn de extreme afgelegen ligging, de moeilijkheidsgraad en de hoge prijs van de excursie die ervoor zorgen dat dit nationale park bovenaan de lijst staat als het minst bezocht

BARBILLA NATIONAL PARK

Barbilla National Park ligt langs het Caribisch gebied en bestaat voornamelijk uit laaglandregenwoud. Dit is een van de minst bezochte parken van Costa Rica. Er kunnen maar twee dozijn bezoekers per maand het park in. Dit park is ook de thuisbasis van een inheemse indianen stam van Costa Rica, de Cabécar indianen. Barbilla National Park is de thuisbasis van de met uitsterven bedreigde jaguar, ocelot en tapir. De beste manier om dit geweldige park te ervaren, is met een ervaren en goed geïnformeerde gids. De wandelpaden zijn wat ruig en je zult zeker meer zien en leren als je een expert bij je hebt.

JUAN CASTRO BLANCO NATIONAL PARK

Juan Castro Blanco National Park ligt in de noordelijke centrale laaglanden en is de thuisbasis voor een primair regenwoud, drie vulkanen en warmwaterbronnen. Dit is een uitstekend park voor liefhebbers van wandelen en vogel observatie. Afgezien van de wandelpaden zijn hier geen andere parkdiensten beschikbaar. Hoewel het Juan Castro Blanco National Park gemakkelijk te bereiken is, vooral als je vanuit San José komt, wordt het vaak over het hoofd gezien door bezoekers die de neiging hebben om de andere beroemde nationale parken in dit deel van het land te bezoeken.

CHIRRIPÓ NATIONAL PARK

Chirripó National Park staat bekend als de hoogste berg van Costa Rica. Het is een hotspot voor avontuurlijke wandelaars, maar buiten die selecte groep trekt dit nationale park lang niet zoveel bezoekers als sommige van de meer populaire parken. Chirripó National Park herbergt meerdere ecosystemen, waaronder heidevelden, gletsjermeren, nevelwouden en premontane bossen. De beloningen van een bezoek aan dit ruige, afgelegen nationale park zijn groot, aangezien het beroemd is om zijn verscheidenheid aan exotische vogels en uitgestrekte panoramische uitzichten. Wil je een expeditie beginnen met een ervaren lokale gids van 2 of 3 nachten, dan organiseren wij dit graag voor je. Begin hier met een aanvraag voor meer informatie. 

Andere artikelen:

#Stop Animal Selfies Campagne
9 Leuke dingen om te doen in Costa Rica

You cannot copy content of this page