Centrale Vallei

Het hart van Costa Rica, de Centrale Vallei, beschikt over een bijna perfect klimaat

Centrale Vallei

Het hart van Costa Rica, de Centrale Vallei, beschikt over een bijna perfect klimaat

LAAT ONS WETEN HOE UW

DROOMVAKANTIE IN COSTA RICA ER UIT ZIET

en dan nemen wij binnenkort contact met U op om uw reis te plannen. Bel gratis onze reisexperts voor een nog sneller contact: Whatsapp +50661083327

Centrale Vallei

Het hart van Costa Rica, de Centrale Vallei, beschikt over een bijna perfect klimaat, vulkanen, prachtige musea en vruchtbare heuvels met koffieplantages. San Jose, de bruisende hoofdstad van Costa Rica, heeft meer dan 600.000 inwoners; de omliggende gemeentes meegerekend, telt de área metropolitana, de stad San José en de directe omgeving, meer dan een miljoen mensen. San José is het hart van Costa Rica, van hieruit wordt het land politiek bestuurd, hier is de economische macht geconcentreerd.

De stad wordt omringd door bergen. Bezoekers zullen San José ervaren als een vrij moderne, bedrijvige stad met een aangenaam klimaat vanwege de ligging op 1.150 meter hoogte. Dit zorgt voor een prettig klimaat met temperaturen van 25 graden overdag, tot 15 graden ´s nachts. Het vliegveld ligt ongeveer 20-30 minuten van San José vandaan.

San Jose biedt heel veel activiteiten, en kent een uitgebreid aanbod aan uitgaansgelegenheden, bars, restaurants, winkels en een paar indrukwekkende musea,  in het bijzonder het nationale museum, het goudmuseum en het jademuseum.

Hoewel architectonisch gezien nieuwe gebouwen het gezicht vormen van de stad, vindt men in vele, als een schaakbord aangelegde straten, (calles en avenidas) een aantal interessante historische gebouwen, waaronder in bijzonder het nationale theater (aan de Plaza de la Cultura), het hoofdpostkantoor (Av.1-3, C.2), de kathedraal (Av. 2-4, C.Ctral), het Teatro Melico Salazar (Av. 2, C.4) en het Bellavista-Fort (bij de Plaza de la Democracia), waar tegenwoordig het nationaal museum gevestigd is.

Een bezoek aan de Mercado Central mag u niet missen. Hier kopen de Ticos van alles. De overdekte Mercado Central biedt een rijk assortiment aan artikelen aan: vlees, vis, bloemen, kruiden, tassen, koffie, schoenen, kleren, huisdieren, potten en pannen en nog veel meer. In het midden zijn kleine eettentjes waar het goed en goedkoop eten is. Deze markt is een kleurige en geurige plek die u een blik gunt op het dagelijks leven van de Ticos.

Om de lijst even af te maken, kunt u dichtbij San José ook een aantal vulkanen bezoeken: Poás en Irazú, 2703 en 3430 meter boven zeeniveau.

Vanuit San José kunt u naar elke willekeurige bestemming in Costa Rica. Een dagje acclimatiseren na een lange internationale vlucht is zeker aan te raden. Vraag ons om de hotels die het beste bij uw voorkeuren passen!

Menu
You cannot copy content of this page