9 Leuke dingen om te doen in Costa Rica

Costa Rica
9 leuke dingen om te doen in Costa Rica

Er zijn meer dan duizend verschillende dingen te doen in Costa Rica, maar op deze pagina tref je enkele suggesties aan.

1. Bezoek een vlindertuin

In Costa Rica kunnen we meer dan 1250 vlindersoorten vinden, wat overeenkomt met meer dan 10% van de soorten vlinders in de wereld. De meest karakteristieke vlinder is de iriserende blauwe morpho. Breng je tijd door tussen honderden vlinders in een van de vlindertuinen die overal in Costa Rica te vinden zijn. Volg een rondleiding en leer alles over de vlinders, motten, kikkers en insecten van Costa Rica.

Butterfly Garden, Serpentarium & Frog Exhibit
2. Maak een tour naar de mangroven

Hoewel we aan beide kusten van Costa Rica mangrove bossen hebben, is het mangrovebos in Quepos een van de grootste in Costa Rica. Het overstroomde bos beslaat duizenden hectaren en dieren zoals apen, hagedissen, allerlei soorten vogels, kikkers, slangen, luiaards, rivierschildpadden, leguanen en meer, kunnen met wat geluk tijdens een excursie gespot worden. Een rondleiding met een gecertificeerde natuurgids die fascinerende informatie over de mangrove en zijn leefgebied met je kan delen, ia aan te bevelen.

3. Profiteer van het walvisseizoen in het Marino Ballena National Park

Het Marino Ballena National Park in Uvita dient als uitvalsbasis voor een prachtige ervaring om bultrug walvissen te observeren die vanuit Antarctica naar Costa Rica migreren. Orka’s brengen ook tijd door in deze warme wateren van de Costa Ricaanse tropen. Walvistochten in Costa Rica winnen aan populariteit in plaatsen als Uvita waar nu jaarlijks het grote walvis- en dolfijnen festival wordt gevierd.

Het walvisseizoen in Costa Rica loopt van augustus tot oktober, met een piek in september. De walvissen brengen van december tot april door in de noordelijke Stille Oceaan, en als de winter komt en het water koud wordt, migreren ze naar tropische wateren.

Ballena National Marine Park ligt ook in wat bekend staat als de “Costa Rica Thermal Convection Dome”, die wordt gekenmerkt door zijn ondiepe, zuurstofrijke warme water gelaagd over de bovenkant van kouder water met minder zuurstof. Dit biedt niet alleen een ideale habitat voor het zeeleven, maar creëert ook een stimulans voor veel walvissen om dicht bij het wateroppervlak te blijven, waar ze veel waarschijnlijker worden opgemerkt door opgewonden toeristen!

Er zijn in deze maanden zoveel walvissen en dolfijnen dat er zeker een aantal bijzondere ontmoetingen op zee mogelijk zullen zijn!

4. Reis in een ballon door de lucht van Costa Rica

Vlieg over vulkanen, nevelwouden, valleien, steden en stranden terwijl je de natuur van Costa Rica bekijkt tijdens een spannende ballonvaart. Vertrek bij zonsopgang met een zeer ervaren gecertificeerde piloot die je meeneemt op een ongelooflijke reis door de lucht. Profiteer van deze excursie voor een meer intieme en romantische ervaring of maak gewoon een gezinsuitstapje om nooit te vergeten!

5. Reis per helikopter

Ervaar een heel ander perspectief van Costa Rica tijdens het reizen in een helikopter. Verken de stad en omgeving van de Central Valley, vulkanen, stranden, rivieren vol krokodillen, regenwouden of maak een volledig gepersonaliseerde tour. Een panoramisch uitzicht hebben op het prachtige landschap en de natuurlijke wonderen van Costa Rica is een unieke kans.

6. Neem een ​​dag om vogels te kijken

Costa Rica herbergt meer dan 800 soorten vogels, ongeveer 600 permanente bewoners en 200 trekvogels. Ter vergelijking: heel Noord-Amerika heeft meer dan 900 soorten vogels op zijn grondgebied, dus Costa Rica is een vogelutopie en een paradijs voor vogel liefhebbers waar je een aantal exotische en voortreffelijke soorten kunt zien, waaronder de schitterende quetzal, rode ara, toekan, roze lepelaar en 50 verschillende soorten kolibries. De beste plekken om vogels te spotten zijn San Gerardo de Dota, Tortuguero National Park, Rancho Naturalista, Manuel Antonio National Park en Monteverde Biological Reserve.

Reizen op maat in Costa Rica met CRS Tours
7. Leer koken

De traditionele Costa Ricaanse keuken is niet zo gecompliceerd maar wel gewoonweg heerlijk. De gallo pinto, de maïstortilla’s, de tamales, de rijst met kip, zwarte soep of patacones zijn slechts enkele van de vele gerechten die we in Costa Rica hebben. Alleen al het zien van deze gerechten zal je eetlust opwekken en ervoor zorgen dat je de geheimen van deze recepten wilt leren kennen, dus tijd voor een culturele ervaring! Een kookles volgen in Costa Rica is een heerlijke manier om meer te weten te komen over de Costa Ricaanse cultuur en eten, naast het opdoen van nieuwe culinaire kennis om mee naar huis te nemen en te delen met vrienden en familie.

8. Leer Spaans en praat met de lokale bevolking

Een uitstekende manier om tijd door te brengen in Costa Rica is door enkele Spaanse lessen te volgen bij een lokale taalinstelling. Er zijn Spaanse scholen op een aantal zeer goede plaatsen in Costa Rica (Tamarindo, Turrialba, Puerto Viejo, Nosara en Samsara). Inschrijven voor de Spaanse school is een geweldige manier om nieuwe vrienden te maken, deel te nemen aan een reeks culturele activiteiten zoals salsadansen en kooklessen, en om te leren communiceren met de geweldige lokale bevolking van Costa Rica. Dit is een geweldige optie voor individuele reizigers, stellen en groepen vrienden. Vraag ons om meer info!

9. Bezoek Costa Rica opnieuw!

Als je alles wat je hebt gezien en meegemaakt in Costa Rica leuk vond, denk er dan niet over na en bezoek ons ​​opnieuw, we hebben nog veel meer activiteiten en plaatsen om te bezoeken!

Andere artikelen:

Minder bekende Nationale Parken in Costa Rica
Negen buiten de gebaande paden gelegen stranden van Costa Rica

You cannot copy content of this page