#Stop Animal Selfies Campagne

Costa Rica

Costa Rica lanceert historische # StopAnimalSelfies-campagne om het bewustzijn te vergroten, de wreedheid te beëindigen en het behoud van dieren in het wild te ondersteunen

Costa Rica is onlangs het eerste land geworden dat een campagne heeft gelanceerd genaamd StopAnimal Selfies, om deze veelvoorkomende praktijk van wrede en ongepaste selfies met wilde dieren te elimineren, evenals de negatieve effecten en de bijbehorende risico’s die daar bij horen. 

Hoewel Costa Rica meer dan 5% van de biodiversiteit ter wereld herbergt en een van de biologisch meest rijke landen ter wereld is, veroorzaken selfies en foto’s in direct contact ​​met wilde dieren helaas grote schade.

Een wereldwijde studie gepubliceerd door World Animal Protection in 2017 plaatste Costa Rica op de 7e plaats in de wereld waar foto’s en selfies een ernstige impact hebben op de biodiversiteit van het land.

Zoals opgemerkt door de campagne, is “de natuur in Costa Rica een openbaar domein dat wordt beschermd door de staat, dus het is van nationaal belang en de verantwoordelijkheid van alle Costa Ricanen om ervoor te zorgen dat het goed wordt beheerd, gebruikt en behouden.”

Positief is dat volgens het Costa Ricaanse Instituut voor Toerisme meer dan 64% van de mensen die het land bezoeken activiteiten uitvoeren die rechtstreeks verband houden met ecotoerisme.

Het ministerie van Milieu en Energie (MINAE) zet zich in om verantwoorde praktijken te bevorderen om de gezondheid en het behoud van wilde soorten te waarborgen. Dat is de reden waarom ze werken aan het veranderen van schadelijk gedrag voor dieren in het wild door middel van promotie-, communicatie-, bewustmakings- en educatieve campagnes die zijn gelanceerd in samenwerking met de toeristische sector.

Direct contact met wilde dieren kan een risico vormen voor mensen en stress en leed veroorzaken bij dieren in het wild. Dieren kunnen ook drager zijn van ziekten of ziekteverwekkers verspreiden die door mensen worden overgedragen, dus het is noodzakelijk om een ​​veilige afstand te bewaren bij het observeren in hun oorspronkelijke habitat of in natuur reservaten, en ook om hun natuurlijke gedrag te respecteren. 

De campagne heeft tot doel het bewustzijn te vergroten over de gepaste behandeling die een duurzame toeristische bestemming moet garanderen aan wilde dieren en aan degenen die hen als bezoekers benaderen. Stop Animal Selfies wordt gesteund door het Costa Ricaanse Instituut voor Toerisme omdat het een waardevolle bijdrage levert aan Costa Rica op het gebied van duurzame toeristische ontwikkeling. Daarnaast waakt de campagne en sluit deze aan bij onze interesse in de veiligheid van binnen- en buitenlandse toeristen.

“We feliciteren de regering van Costa Rica met het lanceren van een van de meest ambitieuze initiatieven en het promoten van verantwoord toerisme in de regio en in de wereld”, aldus Roberto Vieto, Wildlife Manager van World Animal Protection. “We zouden graag zien dat meer landen dit soort acties ondernemen en dezelfde mate van verantwoordelijkheid tonen om dieren te beschermen bij het voeren van diervriendelijke campagnes. De toeristen die deze plaatsen bezoeken, zijn zich niet bewust van de wreedheid die deze dieren ondergaan alleen voor een foto. “

Als je het niet goed doet, kan het wreed zijn om selfies te maken met wilde dieren. Veel mensen zijn zich niet bewust van het leed dat hun selfies kunnen veroorzaken, dus steunen we de campagne van de regering van Costa Rica om verantwoord toerisme aan te moedigen.

Hoe maak je ethische foto’s en selfies met dieren in het wild?

We nodigen je uit om plaatsen te bezoeken waar dieren leven en alle foto’s te maken die je wilt, zolang je hun natuurlijke gedrag respecteert en dit op een veilige afstand doet, dit om voor jezelf te zorgen en wilde dieren te beschermen.

Het natuurlijke gedrag van een wild dier in aanwezigheid van mensen is om weg te gaan, te vluchten of op veilige afstand te blijven van de persoon. Door het dier te dwingen dicht bij mensen te blijven of het te lokken met voedsel, worden stress en lijden veroorzaakt en worden zijn natuurlijke gedragingen verstoord. Het is dus noodzakelijk om een ​​voorzichtige afstand te bewaren wanneer je in hun natuurlijke habitat wilt observeren.

We nodigen je uit om de gids te downloaden voor een verantwoorde selfie of fotografie met dieren in het wild in Costa Rica!

Meer over #stopanimalselfies en details over hoe je mee kunt doen aan de campagne zijn HIER beschikbaar!

Tags: Wildlife Destination

Andere artikelen:

16 juni is wereld zeeschildpadden dag!
Minder bekende Nationale Parken in Costa Rica

You cannot copy content of this page