Transport opties

Huur een auto om je te verplaatsen tijdens je vakantie in Costa Rica of reis comfortabel met onze transfer bussen, van hotel naar hotel.

Transport opties

Huur een auto om je te verplaatsen tijdens je vakantie in Costa Rica of reis comfortabel met onze transfer bussen, van hotel naar hotel.

Transport opties in Costa Rica

Binnenlandse vluchten

Vliegen is een van de beste manieren om door Costa Rica te reizen. Omdat het land vrij klein is, zijn vluchten kort en niet te duur. Sansa en Skyway Airlines zijn de binnenlandse luchtvaartmaatschappijen van het land. In het hoogseizoen (eind november tot eind april) dien je ruim van tevoren te reserveren. Voor beide bedrijven kan je vluchten boeken via CRS Tours. We raden wel aan in de ochtend te vliegen, met name in het regenseizoen, omdat de weersomstandigheden dan over het algemeen beter zijn en de kans dat je vlucht geschrapt zal worden veel kleiner is. Klik hier voor meer informatie.

Transport opties in Costa Rica

Met de auto

Het huren van een auto is misschien wel de beste manier om Costa Rica op je eigen voorwaarden te zien, zolang je maar voorbereid bent op smalle wegen vol kuilen, bruggen met één rijstrook, modderige weggetjes en soms frustrerend gedrag van andere chauffeurs. Houd er rekening mee dat autorijden in het stedelijk gebied van San Jose een knotsgekke ervaring kan zijn, met verbijsterende straatindelingen, rijstroken die zonder waarschuwing eindigen, tweerichtingsstraten die eenrichtingsverkeer worden, schrijnende rotondes en veel krapte tussen auto’s die zich verdringen voor positie. Maar als je eenmaal de grote stad uit bent, zul je merken dat autorijden veel gemakkelijker is!

Hou er rekening mee dat voertuigen met vierwielaandrijving vooral handig zijn in het regenseizoen (mei tot half november) en om het hele jaar door over hobbelige, slecht geasfalteerde wegen te navigeren. Wij zullen in onze reizen dan ook altijd een 4×4 in ons reisaanbod opnemen.

Benzine (benzine) – Benzine wordt verkocht als ‘normaal’ en ‘super’. Beiden zijn loodvrij; super is een hoger octaangehalte. Diesel is ook bij bijna elk tankstation verkrijgbaar. De meeste huurauto’s rijden super, maar vraag altijd aan de verhuurder wat voor gas de auto nodig heeft. Als je naar afgelegen plaatsen gaat, probeer dan met een volle tank te vertrekken, want benzinestations zijn soms moeilijk te vinden.

Wegomstandigheden – Ook al zien we de laatste jaren heel wat verbeteringen en zijn bepaalde trajecten inmiddels heel goed, de wegomstandigheden in heel Costa Rica zijn legendarisch! De hete zon en harde regen eisen een zware tol van de toestand van de wegen. Zelfs verharde wegen zijn vaak bezaaid met kuilen, dus blijf alert. De omstandigheden worden vooral lastig tijdens het regenseizoen, wanneer zware regenval en afstromend water een stuk bestrating snel kunnen vernielen.

Opmerking: geschatte rijtijden worden door ons vermeld, maar hou er rekening mee dat het langer kan duren dan verwacht om je bestemming te bereiken tijdens het regenseizoen, als wegen zijn verslechterd of worden gerepareerd, of als er een plotselinge drukte is van verkeer, wat vaak zal gebeuren.

Routenummers worden enigszins sporadisch en willekeurig gebruikt. Je zult ook regelmatig borden vinden met het aantal kilometers naar verschillende dorpen of steden, maar afslagen worden niet altijd aangegeven. De Waze-app is ongelooflijk handig om je weg te vinden, bij de huur van een voertuig via CRS Tours heb je altijd online verbinding via een handig wifi apparaat dat wij gratis aanbieden.  Uiteraard zorgen wij bij CRS Tours ook voor een uitgebreide google maps beschrijving via een handige app die je op je telefoon kan instaleren met jouw eigen reisdetails voor dagelijks gebruik!

Bij het boeken van een reis met huurauto via CRS Tours ontvang je van ons dus een handig WIFI apparaat waarmee je de hele dag online kan blijven. Zo spaar je een dure GPS uit en kom je met Waze overal.

Verzekering – Vrijstelling door derden of aanvullende aansprakelijkheidsverzekering (SLI) is verplicht in Costa Rica, ongeacht je reisverzekering of creditcarddekking.

Rijregels – Om in Costa Rica te rijden, moet je een geldig Nederlands of Belgisch rijbewijs bij je hebben en moet je je paspoort hebben.

Voor alle andere informatie kan je bij CRS Tours terecht indien je overweegt je vakantie in Costa Rica te combineren met een huurauto. Klik hier voor meer informatie.

Transport opties in Costa Rica

Reizen met transfers, gedeeld of privé 

Enkele maatschappijen rijden regelmatig volgens vaste dienstregeling in personenbusjes en kleine bussen naar de meeste van de belangrijkste toeristische bestemmingen in het land. Via CRS Tours bieden wij diverse reizen op maat aan waarbij we indien gewenst gebruik maken van deze opties. De voordelen zijn o.a dat je zelf niet hoeft te rijden en lekker achterover zittend genieten kan van het landschap. Ook heb je de mogelijkheid andere reizigers met hun ervaringen te leren kennen tijdens deze ritten.

Interbus heeft elke ochtend ongeveer 10 vertrekken die San José verlaten en op weg zijn naar Jacó, Manuel Antonio, Liberia, Playa Hermosa, La Fortuna, Tamarindo , en playas Conchal en Flamingo. Retourritten naar San José zijn dagelijks mogelijk vanaf deze bestemmingen en een verscheidenheid aan onderling verbonden routes, zo kan je bijvoorbeeld ook reizen vanaf La Fortuna naar Manuel Antonio of andersom. De tarieven variëren tussen $ 44 en $ 84, afhankelijk van de bestemming.

Let wel op: De busjes komen je  ophalen en wegbrengen bij een lange lijst met hotels. Dit betekent dat als je als eerste wordt opgehaald of als laatste wordt afgezet, je mogelijk een lange periode van opeenvolgende stops moet afleggen voordat je eindelijk de weg oprijdt of je bestemming bereikt.

Om dit probleem op te lossen en zeker tijdens de huidige omstandigheden gerelateerd aan Covid 19, bieden wij eveneens de optie voor prive transfers, je kiest dan zelf de tijden waarop je wilt vertrekken. Dit is een zeer geschikte optie zeker voor families en als je met meer mensen samen op vakantie gaat in Costa Rica! Klik hier voor meer informatie over reizen met transfers in Costa rica.

You cannot copy content of this page