Guanacaste

Guanacaste is een provincie met prachtige stranden. Zon zee en avontuur zorgen voor een onvergetelijke vakantie in deze zonovergoten streek van Costa Rica

Guanacaste

Guanacaste is een provincie met prachtige stranden. Zon zee en avontuur zorgen voor een onvergetelijke vakantie in deze zonovergoten streek van Costa Rica

Guanacaste

In de prachtige streek Guanacaste en langs het schiereiland Nicoya tref je kilometers lange stranden aan waar elk hotel weer voor een eigen sfeer zorgt. De altijd aanwezige zon geeft deze regio een gouden gloed, het lijkt alsof je hier dichterbij de zon bent! Heuvels met gedrongen Guanacastebomen zorgen voor een bijna Afrikaanse sfeer.

De regio Guanacaste wordt omringd door 2 bergketens. De Cordillera de Tilarán en de Cordillera de Guanacaste zorgen voor prachtige en ruige omgevingen, in een van de mooiste  streken van Costa Rica.

Van de beste tijd om deze streek te bezoeken is eigenlijk geen sprake; elk seizoen heeft hier zijn eigen voordelen. Het droge seizoen is perfect als je van zonnen en relaxen houdt, terwijl het regenseizoen zorgt voor een oceaan van kleuren en geuren in de bomen. In dit seizoen worden de glooiende heuvels van Guanacaste briljantgroen. De regio staat bekend om zijn “haciendas” met vee, waar cowboys aan het werk zijn.

De regio kent ook veel bezienswaardigheden. Er zijn een aantal bestemmingen die heel goed te bereiken zijn via een dagtrip. Als je houdt van snorkelen en geniet van de zon, kun je Bahia Culebra bezoeken. Deze kleine baai ligt iets ten noorden van het dorpje El Coco.

Er zijn een aantal stranden, die op je liggen te wachten om ontdekt te worden! Lokale touroperators organiseren snorkeltrips, zeiltochten bij ondergaande zon en vistrips voor de avontuurlijke hengelaar.

Voor een once-in-a-lifetime ervaring, moet je naar Playa Ostional gaan. Van Juli tot December, kun je je op dit strand laten verrassen door de honderden zeeschildpadden die langzaam het strand op kruipen. De beste manier om dit te zien, is met een natuurgids. Deze zijn gemakkelijk te vinden in de regio, de meeste hotels kunnen er eentje regelen. Sta er wel op dat je met een goede en kundige gids op pad gaat, uit respect voor de locale natuur.

Tamarindo is gelegen in de zonrijke streek van Guanacaste in Costa Rica. Het heeft een groot strand, met goede golven om te surfen. Dicht bij de plaats is een Nationaal park gelegen, toevluchtsoord voor wilde dieren. Elk jaar, van november tot maart, broeden hier de leder zeeschildpadden. In Playa Tamarindo geniet je van een cocktail op een terras, wandelen door het plaatsje, vers fruit op kleurrijke markten en uiteraard de combinatie van zon, zee en strand.

Beschermde gebieden

Nationaal Park Santa Rosa
Dit park bestaat uit 2 delen: Murciélago en Santa Rosa zelf. In het noorden ligt Murciélago, een gebied met verschillende stranden zoals: El Hachal, Danta, Coquito, Santa Elena en Blanca, met meerdere uitkijkpunten en wandelroutes.

Nationaal park Guanacaste
Dit park omvat de vulkanen Orosí en Cacao, de hoofdattracties van het park. Op de wandelpaden kun je vogels en andere dieren tegenkomen, en op de hoger gelegen delen genieten van een prachtig uitzicht op het meer van Nicaragua.

Nationaal Park Rincón la Vieja
27 kilometer noordoostelijk van Liberia, grenzend aan de bergrug van Guanacaste, ligt het Rincón de la Vieja National Park, onbetwistbaar een favoriet voor veel reizigers. De hoogtepunten van dit park bestaan uit zes verschillende leefgebieden, overvloedige fauna, prachtige watervallen, indrukwekkende geologische aktiviteit en een aktieve vulkaan. Bubbelende, kokende bronnen van modder, sulfaat bronnen, hete stoom, etc., alles in een gebied van relatief kleine omvang. Nationaal park Rincon de la Vieja is een vulkanisch ecosystem van meer van 600.000 jaar oud.

Nationaal Maritiem Park Las Baulas
De hoofdattractie van dit park is de populatie enorme lederschildpadden, die hier nestelen. Dit is de grootste zeeschildpad ter wereld, een beschermde diersoort in Costa Rica. Tijdens een van de tours kun je met wat geluk de nestelende lederschildpadden zien maar helaas is deze kans tegenwoordig heel erg klein omdat deze soort met uitsterven bedreigd is.

You cannot copy content of this page