Zuid Costa Rica en Corocovado

Het zuiden van Costa Rica bestaat grotendeels uit het schiereiland Osa, een gebied met een groot aanbod aan natuurlijke attracties.

Zuid Costa Rica en Corocovado

Het zuiden van Costa Rica bestaat grotendeels uit het schiereiland Osa, een gebied met een groot aanbod aan natuurlijke attracties.

LAAT ONS WETEN HOE UW

DROOMVAKANTIE IN COSTA RICA ER UIT ZIET

en dan nemen wij binnenkort contact met U op om uw reis te plannen. Bel gratis onze reisexperts voor een nog sneller contact: Whatsapp +50661083327

Zuid Costa Rica en Corocovado

 

Het zuiden van Costa Rica bestaat grotendeels uit het schiereiland Osa, een gebied met een groot aanbod aan natuurlijke attracties. Ongeveer de helft van de rijke flora en fauna die Costa Rica rijk is, komt voor op het schiereiland Osa. Het feit dat Costa Rica een brug tussen noord- en zuid-Amerika is, zorgt ervoor dat hier enorm veel diersoorten voorkomen, waarvan er veel op het schiereiland gevonden kunnen worden. De Golfo Dulce van Osa is een unieke bestemming, waar u walvissen voor de kust kunt zien zwemmen. Het laatst overgebleven regenwoud van de Pacifische laaglanden wordt gevonden in het Nationale Park Corcovado, ook wel ´de meest intense biologische plaats op aarde´ genoemd door National Geographic. Daarnaast biedt Caño Island een van de beste mogelijkheden in Costa Rica om te snorkelen en duiken.

De beste periode om deze omgeving te bezoeken is van januari tot en met april, wanneer er maar weinig regen valt. Maar laat u niet ontmoedigen door een regenbui, het uitbundige groen en natuurpracht zullen de vochtigheid meer dan compenseren!

De grootste plaats op Osa is het goudzoekers centrum Puerto Jiménez, het startpunt voor een kennismaking met het Nationaal Park Corcovado.

Nationaal park Corcovado

Dit ruige gebied van Costa Rica werd in 1975 als nationaal park beschermd, en bedekt 1/3 van het schiereiland Osa. Corcovado is een wereld op zich: in de dertien verschillende ecosystemen van Corcovado leeft onder andere de grootste populatie rode ara’s in Costa Rica en er zijn 500 verschillende boomsoorten waaronder reuzenexemplaren van wel 80 meter hoog en met een stam van 3 meter doorsnee. (Ceiba Pentandra of katoenboom). Door de grote hoeveelheid neerslag en geringe hoogteligging van het park zijn de boomtoppen van het regenwoud hier hoger dan op andere plaatsen in Costa Rica. Corcovado is een paradijs voor natuurliefhebbers en biologen. Dit is het nationale park met de grootste biodiversiteit van Costa Rica en in de National Geographic eens beschreven als één van de “biologisch meest intensieve gebieden ter wereld”. Met zijn totale oppervlakte van 56.930 ha. waarvan 54.530 land- en 2.400 zeeoppervlakte is dit het op één na grootste nationale park van Costa Rica en door zijn grootte en verscheidenheid het summum van een overweldigend natuurparadijs. Deze regio is het laatste gebied van Costa Rica dat nog wild en minder bekend is, een hotspot voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Corcovado beschermt een van de weinige vochtige tropische bossen die nog over zijn in Midden Amerika, waar bedreigde diersoorten als de roodgevleugelde Ara, wilde zwijnen, krokodillen, de ocelot, puma´s, jaguars, tapirs en zeeschildpadden voorkomen. Ook een ontmoeting met slangen, kikkers en toekans is geen uitzondering. Stevige wandelschoenen, regenkleding, een goede verrekijker en een insectenwerend middel mogen bij een bezoek aan Corcovado niet ontbreken!

Menu
You cannot copy content of this page