Van Costa Rica naar Panama of Nicaragua

Sinds kort is het verplicht vertrekbelasting te betalen als u vanuit Costa Rica over land naar Panama of Nicaragua reist.

Van Costa Rica naar Panama of Nicaragua

Sinds kort is het verplicht vertrekbelasting te betalen als u vanuit Costa Rica over land naar Panama of Nicaragua reist.

Van Costa Rica vaan Panama of Nicaragua

Sinds kort is het verplicht vertrekbelasting te betalen als u vanuit Costa Rica over land naar Panama of Nicaragua reist. Deze vertrekbelasting bedraagt US $7,- per persoon en dient betaald te worden bij de grensovergang. Deze tax geldt alleen als u Costa Rica over land verlaat. De tax is persoonlijk en bij het betalen dient u ook uw paspoort te overhandigen.

De vertrekbelasting kan op twee manieren worden betaald:

Vooraf op een kantoor van Bancrédito

Bancrédito is een staatsbank en op dit moment de enige partij die de belasting documenten uitgeeft. U betaalt direct bij de bank de US $7,- en krijgt een schriftelijke bevestiging mee van betaling, die u bij de grens moet overhandigen. Ga naar de site van Bancrédito voor een overzicht van alle kantoren in Costa Rica. Let goed op, er is geen Bancrédito kantoor aanwezig bij de grens. Hou er ook rekening mee dat de kantoren van Bancrédito op zaterdag slechts tot 12 uur zijn geopend en op zondag zelfs helemaal gesloten zijn.

Bij de betaalmachines aan de grens

Op dit moment kunt u aan de grens in Peñas Blancas, Paso Canoas, Sixaola and Sabalito de vertrekbelasting betalen bij één van de betaalmachines. U dient uw paspoort machinaal te scannen en de US $7,- per credit card te betalen. Het is aan de grens NIET mogelijk om de vertrekbelasting contant te betalen.

De verwachting is dat er lange rijen zullen staan bij de machines en het nadeel van machines is, dat ze elk moment er mee kunnen ophouden. Daarnaast is er geen loket bij de grens aanwezig waar u de vertrekbelasting contant kunt betalen. Daarom raden wij u sterk aan om de vertrekbelasting zo snel mogelijk na aankomst in Costa Rica bij een van de Bancrédito kantoren te betalen. Zonder dit belasting document kunt u de grens niet over!!

Verlaat u Costa Rica per internationale vlucht, dan geldt deze bovenstaande informatie niet! U dient een vertrekbelasting van US $29,- per persoon op de luchthaven te betalen.

Belangrijke informatie grensovergang Panama

De overheid van Panama heeft de regels aangescherpt met betrekking tot de grensovergang. Wanneer u over land reist van Costa Rica naar Panama dan is de kans groot dat de immigratiedienst bij de grens vraagt om enkele specifieke documenten.

Belangrijk: bij de grensovergang dient u daarom PER PERSOON altijd het volgende bij u te hebben:

Paspoort, dat bij vertrek uit Costa Rica minimaal nog 6 maanden geldig is.

Een belasting document gekocht bij Bancrédito in Costa Rica of direct bij de grens betaald via de betaalmachines ter waarde van US $ 7.00 per persoon (zie informatie hierboven)

Kopie van uw paspoort (minimaal 2 stuks)

Vliegticket of eticket (om aan te tonen dat u het land ook weer verlaat)

US $500.00 contant geld of een geldige creditcard met bijbehorend afschrift op uw eigen naam dat aangeeft dat de creditcard een te besteden bedrag heeft van minimaal US $500.00 of meer.

Menu
You cannot copy content of this page