Negen buiten de gebaande paden gelegen stranden van Costa Rica

beachesCosta Rica
Negen buiten de gebaande paden gelegen stranden van Costa Rica

Costa Rica is een klein land dat grenst aan twee oceanen en dit maakt Costa Rica de thuisbasis van meer dan 300 stranden aan beide kusten, waarvan er vele totaal onbekend zijn voor alledaagse reizigers die Costa Rica bezoeken. Ook vind je er een groot aantal stranden die voor iedereen beter toegankelijk zijn en die doorgaans veel minder druk zijn dan stranden als Jaco, Tamarindo of Puntarenas. Elk van deze stranden die we in deze lijst hebben opgenomen, is uniek en indien mogelijk een bezoek waard, vooral als je in de buurt van een van deze prachtige stranden verblijft. We zijn er zeker van dat je er geen spijt van zult krijgen.

1. Naranjo Beach

Ten noorden van Guanacaste vinden we Naranjo Beach dat deel uitmaakt van het Santa Rosa National Park. De toegangsweg naar dit strand is lastig omdat dat zo blijft om te proberen de stropers die het gebied omringen op afstand te houden. Het Santa Rosa National Park is een veilige en mooie plek, en het beslaat 49.515 hectare droog bos, mangroven en zeegebied en is een toevluchtsoord voor een grote verscheidenheid aan land- en zeedieren. Playa Naranjo is zonder twijfel een indrukwekkende plek vol mystiek.

2. Mina Beach

Een van de mooiste stranden van Guanacaste en een van de minst bezochte stranden van het hele gebied. Het strand ligt in een prachtige beschermde baai met kalme turquoise wateren, waardoor het de perfecte plek is voor een weelderige duik in de zee. Langs de kust staan ​​bomen die het een ideale plek maken om een ​​hangmat te installeren en van de dag te genieten. 

3. Conchal Beach

Dit is zonder twijfel een populair strand, maar vreemd genoeg buiten het hoogseizoen om niet te druk ondanks de nabijheid van het plaatsje Brasilito. De naam Playa Conchal is ontleend aan het zand dat wordt gevormd door kleine fragmenten van schelpen die na verloop van tijd zijn veranderd in zacht zand. Het strand wordt ook gekenmerkt door zijn kristalheldere en kalme water dat ideaal is om te zwemmen en duiken.

4. Junquillal Beach

Junquillal bestaat uit verschillende stranden die, wanneer ze worden bezocht, meestal onbezet zijn, met uitzondering van enkele surfers of strandwandelaars. Het ruige terrein maakt Playa Junquillal de droom van elke fotograaf. Het strand is omgeven door bomen die schaduw bieden tegen de zon en in sommige sectoren tref je mooie getijden poelen aan ideaal om in te badderen. 

5. Playa Guiones 

Playa Guiones in Nosara is het droomparadijs voor surfers, natuurliefhebbers, yogi’s, wellnesszoekers, rust en strandwandelaars. Overal vind je een surfomgeving, op veel plaatsen yogalessen en ecologische accommodaties met een leuke sfeer in deze rustige kustplaats. Playa Guiones is vrij uitgestrekt en kan in ongeveer een uur lopen worden afgelegd. Je vindt er verschillende plaatsen waar je de dag op het strand kunt doorbrengen met rust en plezier. Nosara is een geweldige plek om een ​​paar dagen rustig door te brengen of om surflessen te nemen.

6. Playa Uvita 

Tijdens eb onthult Playa Uvita een zandbank in de vorm van een walvisstaart. Dit is een van de redenen waarom de naam Marino Ballena ( walvis ) National Park naar voren komt. Een andere bijzonderheid is dat Playa Uvita tussen december en april op het trekpad van de bultrug ligt en dat het op deze datum is dat walviswaarnemingen het meest voorkomen. Deze regio van Costa Rica is minder bevolkt en dicht bedekt met regenwouden, en het is een geweldige plek om te duiken, zwemmen, in de natuur te zijn en om walvissen en dolfijnen te spotten

7. La Macha Beach

Manuel Antonio National Park bestaat uit verschillende stranden, maar Playa la Macha is een van de stranden die het meest de moeite waard om te bezoeken. Playa la Macha is een van de meest afgelegen en privéstranden van Manuel Antonio Nationaal Park, en dit geeft bezoekers waarschijnlijk het gevoel dat het strand volledig van hen is. De weelderige jungle omgeving en de rijke, groenblauwe oceaan vormen echt een tropisch paradijs.

8. Cahuita

Het Cahuita National Park aan de Costa Ricaanse Caribische kust biedt een omgeving en ervaring die totaal anders is dan de steden en stranden aan de Pacifische kust. Aan deze kant heerst een sterke Afro-Caribische cultuur, en veel van de bewoners, die voornamelijk vanJamaicaanse afkomst zijn, spreken Afrikaans Creools Engels. Dit is een strand dat je niet mag missen. Het kleine stadje Chuita is ideaal voor de vrije reiziger en natuurliefhebber.

Andere artikelen:

9 Leuke dingen om te doen in Costa Rica
10 interessante feiten over Costa Rica

You cannot copy content of this page