Covid-19

CRS Tours Covid - Belangrijke informatie ter voorbereiding van je reis naar Costa Rica

Covid-19

CRS Tours Covid - Belangrijke informatie ter voorbereiding van je reis naar Costa Rica

Vereisten om naar Costa Rica te kunnen reizen zijn ( December 2020 ):

Vul het elektronische epidemiologische HEALTH PASS-formulier in, beschikbaar op https://salud.go.cr.

Medische verzekering – internationaal of online in Costa Rica via het National Insurance Institute (INS – Instituto Nacional de Seguros) https://www.grupoins.com/seguroparaviajeros

of Sagicor https://tiendasagicor.com/en.

Voor internationale verzekeringspolissen moeten toeristen een certificaat aanvragen bij hun verzekeringsmaatschappij, afgegeven in het Engels of Spaans, waarin ten minste de volgende drie voorwaarden worden geverifieerd. (Dit certificaat moet worden geupload bij het invullen van de elektronische epidemiologische HEALTH PASS):

1 ) Gegarandeerde dekking van medische kosten in het geval dat je in Costa Rica ziek wordt door het COVID-19-virus, voor ten minste USD $ 50.000 (vijftigduizend Amerikaanse dollars).

2) Een minimumdekking van USD $ 2.000 voor overnachtings kosten die het gevolg kunnen zijn van de pandemie.

Bij de landing in Costa Rica moeten reizigers een mondkapje dragen en zich houden aan de protocollen van de luchthaven met betrekking tot het fysieke afstand houden, het wassen van de handen etc etc, maar dit is niet anders dan in Nederland en Belgie!

Klik hier om een ​​video met belangrijke Engelstalige informatie te bekijken: https://www.youtube.com/watch?v=MAc-cbzOhxM.

Bij CRS Tours bieden we je een Internationale reisverzekering aan die voldoet aan de eisen die door Costa Rica gesteld worden via Assist Card, een internationaal bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van reisverzekeringen.

Belangrijk!!

Reizigers van buiten EU/Schengen: negatieve testuitslag en verklaring tonen

Alle reizigers vanuit een hoog-risicogebied van buiten de EU/Schengen moeten vanaf 29 december, 00.01 uur, een negatieve COVID-19-testuitslag en een door de reiziger ondertekende verklaring kunnen laten zien als zij per vliegtuig of schip naar Nederland reizen.

Reizigers die testverklaring nodig hebben

De negatieve testuitslag geldt voor reizigers die uit een land komen van buiten de EU/Schengen dat niet op de lijst van veilige landen van de Europese Unie staat. Dit geldt al sinds 15 december 2020. Vanaf 29 december geldt het voor alle reizigers. Dus ook voor Nederlanders en andere EU- en Schengenburgers .

Geen testuitslag, niet aan boord

Kan een reiziger geen negatieve testuitslag en verklaring laten zien? Dan mag de reiziger het vliegtuig of schip niet in en mag hij niet naar Nederland reizen. Blijkt in Nederland dat een reiziger van buiten EU/Schengen geen negatieve testuitslag en verklaring heeft, dan kan de Koninklijke Marechaussee de reiziger in bepaalde situaties de toegang tot Nederland weigeren.

Klik hier voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Klik hier voor de laatste informatie over Covid 19 in Costa Rica.

Menu
You cannot copy content of this page