Covid-19

CRS Tours Covid - Belangrijke informatie ter voorbereiding van je reis naar Costa Rica

Covid-19

CRS Tours Covid - Belangrijke informatie ter voorbereiding van je reis naar Costa Rica

Vereisten om naar Costa Rica te kunnen reizen zijn ( Update 27/10/ 2021 ):

Per vliegtuig arriveer je in Costa Rica op commerciële vluchten die landen op de luchthavens Juan Santamaría (SJO) en Daniel Oduber Quirós (LIR). De regering van Costa Rica vereist geen verplichte PCR tests voor het coronavirus en geeft ook geen bevel tot quarantaine om het land binnen te kunnen komen.

De volgende aanpassingen hebben alleen gevolgen voor mensen die vanaf 8 januari 2022 Costa Rica willen bezoeken zonder gevaccineerd te zijn. Voor de rest van de reizigers die volledig zijn ingeënt, geldt de maatregel niet en is Costa Rica helemaal open.

Vanaf 8 januari 2022 mogen hotels, restaurants, bars, casino’s, winkels, musea, kunst- en dansacademies, sportscholen, resorts en avontuurlijk toerisme alleen personen toelaten die aantoonbaar volledig zijn gevaccineerd (Moderna, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca en Janssen). Dit dient te worden geverifieerd door middel van een QR-code of het uitgeprinte vaccinatiebewijs. Deze eis geldt voor alle bezoekers van 12 jaar en ouder.

Voor essentiële diensten zoals supermarkten en apotheken is geen vaccinatiebewijs nodig.

Uitzonderingen op het verplicht tonen van de QR-code van het vaccinatiecertificaat om commerciële instellingen te betreden zijn de volgende:

Kinderen onder de 12 jaar.

Toeristen die een medische aandoening hebben, naar behoren geaccrediteerd, waardoor het onmogelijk is om een ​​vaccin toe te passen dat is goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid van Costa Rica.

Voor NIET gevaccineerden tot 08 Januari 2022:

Commerciële instellingen kunnen voor een bezoekers capaciteit van 100% kiezen waarvoor iedereen die zal worden toegelaten een vaccinatiecertificaat moet kunnen tonen, of ze kunnen nog voor een capaciteit van 50% kiezen zonder dat een volledig vaccinatie schema voor de bezoekers een vereiste is.

Vanaf 8 januari 2022 laten commerciële instellingen alleen nog mensen toe met een aantoonbaar volledig vaccinatieschema.

Verdere noodzakelijke stappen om Costa Rica te bezoeken zijn:

Vul het digitale formulier HEALTH PASS in dat beschikbaar is op https://salud.go.cr

De Health Pass kan alleen worden ingevuld binnen 72 uur voor aankomst in Costa Rica. De pagina moet worden geopend in moderne browsers, met uitzondering van Internet Explorer. Per persoon, ook minderjarigen, moet zonder uitzondering één formulier worden ingevuld.

Alle toeristen onder de 18 jaar mogen Costa Rica binnenkomen zonder verplichte reisverzekering. Niet-gevaccineerde toeristen van 18 jaar en ouder moeten een reisverzekering aanschaffen die COVID-19-zorg en quarantaine indien nodig dekt. Niet-gevaccineerde toeristen van 12 jaar en ouder hebben echter vanaf 8 januari 2022 nergens in Costa Rica nog toegang tot een commerciële instelling.

Alle toeristen moeten de Health Pass invullen.

Uitzonderingen op de presentatie van de QR-code van het vaccinatiecertificaat om commerciële instellingen te betreden zijn de volgende:

Kinderen onder de 12 jaar.

Toeristen die een medische aandoening hebben, naar behoren geaccrediteerd, waardoor het onmogelijk is om een ​​vaccin toe te passen dat is goedgekeurd door het ministerie van Volksgezondheid van Costa Rica.

Vanaf 1 augustus 2021 mogen alle toeristen die volledig zijn ingeënt tegen COVID-19 en ingeënt met Moderna, Pfizer-BioNTech, AstraZeneca of Johnson & Johnson het land in zonder verplichte reisverzekering.

De laatste dosis van het vaccin moet ten minste 14 dagen voor aankomst in Costa Rica zijn toegediend.

Gevaccineerde toeristen dienen het vaccinatiebewijs bij de Health Pass toe te voegen. Als bewijs worden vaccinatiebewijzen en vaccinatiekaarten geaccepteerd die ten minste de volgende informatie bevatten:

  1. Naam van de persoon die het vaccin heeft gekregen
  2. Datum van elke dosis
  3. Farmaceutische merknaam

Toeristen die niet zijn gevaccineerd, onvolledig zijn ingeënt of zijn gevaccineerd met een serum dat niet is toegelaten door de Costa Ricaanse autoriteiten, moeten een verplichte reisverzekering afsluiten die accommodatie dekt in geval van quarantaine en medische kosten als gevolg van de ziekte van COVID-19, zoals hieronder beschreven. Niet-gevaccineerde toeristen van 12 jaar en ouder hebben echter vanaf 8 januari 2022 nergens in Costa Rica nog toegang tot een commerciële instelling.

Internationaal beleid

Met betrekking tot de polis kun je elke internationale verzekeringsmaatschappij kiezen die aan de volgende vereisten voldoet:

  1. Geldig gedurende het gehele verblijf in Costa Rica (dekkingsdata).
  2. $ 50.000 voor medische kosten, inclusief de ziekte van COVID-19.
  3. $ 2.000 voor verblijfskosten in geval van COVID-19-quarantaine.

Vraag de verzekeringsmaatschappij om een ​​certificaat/brief in het Engels of Spaans waarin het volgende staat:

  1. Naam van de reizende persoon.
  2. Geldigheid van de effectieve polis tijdens het bezoek aan Costa Rica (reisdata).
  3. Garantie van dekking voor medische kosten in geval van COVID 19 in Costa Rica, voor minimaal $ 50.000
  4. Minimale dekking van $ 2.000 voor verblijfskosten voor quarantaine of reisonderbreking voor hetzelfde bedrag.

Dit certificaat moet specificeren dat het beleid COVID-19 dekt en moet worden geüpload naar de HEALTH PASS om te worden beoordeeld en goedgekeurd door de Costa Ricaanse autoriteiten. Verzekeringskaarten worden niet geaccepteerd, het moet een document zijn dat de verificatie van de genoemde dekking mogelijk maakt.

Costa Ricaanse polissen

Je kan ook een van de volgende Costa Ricaanse verzekeringsmaatschappijen kiezen, die producten verkopen die zijn geregistreerd en geautoriseerd door de General Superintendency of Insurance of Costa Rica.

INS: https://www.grupoins.com/seguros-para-viajero/seguro-viajero-ingreso-costa-rica

Sagicor: https://tiendasagicor.com/en/

BlueCross BlueShield: https://www.bluecrossblueshieldcr.com/rod

BELANGRIJK: voor internationale polissen was de minimale dekking vastgesteld op $ 50.000, terwijl voor polissen die door Costa Ricaanse verzekeraars werden verkocht het minimum was vastgesteld op $ 20.000.

Toeristen die op doorreis zijn door Costa Rica moeten een verzekering afsluiten met een dekking van minimaal vijf dagen.

Bij CRS Tours bieden we je een Internationale reisverzekering aan die voldoet aan de eisen die door Costa Rica gesteld worden via Assist Card, een internationaal bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van reisverzekeringen.

Klik hier voor de laatste informatie over Covid 19 in Costa Rica.

Menu
You cannot copy content of this page