Caribische Kust

Als u droomt van mooie, tropische stranden, dan krijgt u die in dit gebied van Costa Rica op een presenteerblaadje aangereikt.

Caribische Kust

Als u droomt van mooie, tropische stranden, dan krijgt u die in dit gebied van Costa Rica op een presenteerblaadje aangereikt.

LAAT ONS WETEN HOE UW

DROOMVAKANTIE IN COSTA RICA ER UIT ZIET

en dan nemen wij binnenkort contact met U op om uw reis te plannen. Bel gratis onze reisexperts voor een nog sneller contact: Whatsapp +50661083327

Caribische Kust

Als u droomt van mooie, tropische stranden, dan krijgt u die in dit gebied van Costa Rica op een presenteerblaadje aangereikt. De Caribische kust is bijna 200 km. lang, en strekt zich uit van Panama tot Nicaragua. De stad Limón is met ongeveer 70.000 inwoners de grootste stad van het Caribische gebied en de grootste haven van het land. U kunt van hieruit heel makkelijk naar het noorden, om het kanaal landschap van Tortuguero te leren kennen, en naar het zuiden om te genieten van prachtige tropische stranden en typisch Caribische dorpjes. Heel lang was de bevolking van Limón geïsoleerd van de politieke, sociale en economische invloed van de Centrale Vallei; zo is het geen wonder, dat ze nu nog steeds hun eigen tradities hebben. Naast Spaans wordt er vooral een soort Engels gesproken, dat ook wel Patois genoemd wordt: in plaats van “Hola” begroet men elkaar hier met “What happen”, wat ongeveer als “w’hoppen” uitgesproken wordt!.

Als u wel eens Costa Ricaanse bananen gegeten heeft zoals Chiquita en Dole, kunt u er bijna verzekerd van zijn dat deze uit deze streek komen! Op weg met de auto naar Cahuita en Puerto Viejo reist u langs eindeloos lange bananenplantages. Het hele Caribische gebied komt ook vandaag nog zeer authentiek over. Maar het is juist deze oorspronkelijkheid die een magische bekoring heeft -wie op zoek is naar veel natuur en een authentieke Caribische levensstijl, komt aan zijn trekken in de provincie Limón!

Nationaal Park Tortuguero
Tortuguero ( tortuga = schildpad) is een belangrijke plaats voor de groene zeeschildpad (tortuga verde), die hier namelijk haar eieren legt. Vooral in de periode van juli tot en met september is het mogelijk om ‘s nachts op het strand (alleen onder begeleiding van een natuurgids) te zien hoe de grote schildpadden hun eieren leggen, een indrukwekkend schouwspel.

Ook de lederschildpad en de karetschildpad komen naar deze belangrijke broedplaats.
Maar Tortuguero is ook om een andere reden beroemd: Om het unieke kanalen- en lagunelandschap van dit gebied, omringd door dichte oerwouden, en daarom ook wel “de Amazone van Costa Rica” genoemd. Het gebied oefent een magische fascinatie op u uit en geldt voor velen als het natuuravontuur bij uitstek. Auto’s zijn in dit groene labyrint totaal onbekend, de omgeving wordt per bootjes verkend die een blik gunnen op de vaak dicht overgroeide kanalen.

Hier, in het midden van het oerwoud, ontdekt u een altijd groene wereld vol leven: kaaimannen, krokodillen, zoetwaterschildpadden, groene basilisken, watervogels, verschillende soorten apen, luiaards en kleine rood-blauwe gifkikkertjes.

Het is altijd zo mooi groen door de vele regen die er in Tortuguero valt (5.000 – 6.000 mm per jaar) , het is dus zeker geen slecht idee waterdichte kleren mee te nemen!

Vanuit de lodges die op de landtong gelegen zijn, zoals bijvoorbeeld Mawamba Lodge, kunt u te voet het dorp bereiken. Voor de rest bent u steeds aangewezen op de boot als vervoermiddel. U kunt het park ook bereiken per vliegtuig, die land op de kleine landingsbaan naast het dorp. Gaat u mee met een tour vanuit San Jose, ga dan lekker onderuit zitten, en geniet van de rit. Er zijn meerdere mogelijkheden om dit park te verkennen, bijv. via de vele waterwegen die kris-kras door het park lopen. Een kayak biedt de kans om de veel van de rijke flora en fauna in dit park te bekijken.

Nationaal Park Cahuita: Dit park beschermt een koraalrif en regenwoud en is een van de meer bezochte parken van de Carribische kust. Naast zoeken naar brulapen en luiaards in het vochtige, tropische woud, kunt u gaan snorkelen en genieten van koraal en kleurrijke vissen. Cahuita leent zich goed om te wandelen, doordat het park zich voornamelijk langs het strand uitstrekt. De witte stranden, palmbomen, rustige heldere zeeën en een koraalrif maken dit park tot één van de mooiste van het land. Hier kunt u rondwandelen en tussenstops maken om uit te rusten op bijna verlaten stranden. Het park beschermd een Koraalrif dat begint bij Cahuita Point.

Het rif omvat meer dan 240 hectaren en het is het enige koraalrif langs de Caribische kust van Costa Rica. Het 7 km lange wandelpad in dit gebied loopt parallel aan de kust en is gemakkelijk te bewandelen. Het beste moment om de dieren waar te nemen is tijdens de vroege ochtenduren. Er zijn een aantal gevaarlijke stromingen in de buurt van het Kelly Creek toegangsstation (controleer de waarschuwingsborden). Verder naar het zuiden is het veilig om te zwemmen.

Puerto Viejo: Net als Cahuita, biedt het gezellige en relaxte plaatsje Puerto Viejo veel faciliteiten voor een comfortabel verblijf. Er zijn ook uitstekende restaurantjes te vinden. U kunt er ook goed wat gaan drinken in kleine reggaebarretjes.

Het nabijgelegen Playa Cocles is een prachtig goudkleurig zandstrand. Palmbomen zorgen voor verkoelende schaduw en surfen is er populair. U kunt hier ook zwemmen maar pas op voor gevaarlijke stromingen, vooral wanneer u verder de zee in gaat.

In tegenstelling tot de Pacifische Oceaan heeft de Atlantische Oceaan vaak een groenachtige kleur, die het strand en het hele gebied haar uitgesproken Caribische uiterlijk geeft. Het strand is gewoonlijk rustig en stil en ideaal om te relaxen en om aan de drukte van alledag te ontsnappen.

Menu
You cannot copy content of this page