Gratis nummer vanuit Nederland: 0-8000-223-348
Heb ik een paspoort nodig om naar Costa Rica te gaan?

Voor een bezoek aan Costa Rica, heb je een paspoort nodig dat nog 30 dagen geldig is na vertrek. Voor deze reis heb je geen visum nodig. Als je niet direct via Madrid vliegt met Iberia of via Panama met KLM vlieg je hoogst waarschijnlijk met een maatschappij waarbij een tussenlanding in de VS gemaakt zal worden waarbij je door de douane heen moet. Houd er rekening mee dat voor toegang tot de VS (zelfs transit) kinderen vanaf 0 jaar een eigen paspoort moeten hebben. We willen je erop wijzen dat het je eigen verantwoordelijkheid is om in het bezit te zijn van een geldig paspoort én indien nodig, een geldig visum. Heb je niet de Nederlandse nationaliteit en/of paspoort, dan dien je zelf na te gaan bij de desbetreffende ambassade of consulaat of er andere regels van toepassing zijn.

Reizigers naar de VS of via de VS

Je bent met ingang van 12 januari 2009 verplicht elektronische reistoestemming te verkrijgen via het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming ESTA, voordat je aan boord kunt gaan van een vliegtuig naar de VS. De aanvraag valt onder je eigen verantwoording, dit kan niet via CRS Tours gerealiseerd worden. Voor deze online aanvraag dien je naar de website van ESTA te gaan. De vragen die worden gesteld, zijn vergelijkbaar met die van het vroegere aankomst/vertrekformulier I-94, dat voor aankomst in de V.S. moest worden ingevuld. Wij raden je aan de aanvraag tijdig in te dienen (tenminste 3 dagen vóór vertrek). ESTA geeft in de meeste gevallen onmiddellijk autorisatie nadat je de gevraagde informatie hebt ingevuld maar in sommige gevallen kan het 3 dagen in beslag nemen. Als geen toestemming wordt gegeven dien je een visum aan te vragen via de Amerikaanse ambassade.