10 interessante feiten over Costa Rica

Costa RicaUncategorized
10 interessante feiten over Costa Rica

Costa Rica is een land dat internationaal bekend staat als een geweldige vakantiebestemming, met verbazingwekkende landschappen, prachtige stranden en majestueuze bergen, ongelooflijke regenwouden en nevelwouden, met een uniek klimaat dat het altijd de beste tijd maakt om Costa Rica te bezoeken. Hier bij Luxury Vacations Costa Rica by CRS Tours delen we 10 interessante feiten over Costa Rica die je waarschijnlijk niet kende.

1. De bankbiljetten van Costa Rica zijn net zo kleurrijk als de flora en fauna.

Elke coupure van Costa Ricaans contant geld presenteert een prachtig landschap en inheemse dieren van Costa Rica, zoals het witstaarthert, de kapucijnaap, de luiaard en de blauwe morphovlinder, die gemakkelijk door het hele land kan worden gezien

2. Nicoya de Guanacaste is een van de vijf beste blauwe zones ter wereld.

Nicoya ligt aan de westkust van Costa Rica en staat wereldwijd bekend als een blauwe zone, wat betekent dat de inwoners na 100 jaar over het algemeen een actief leven leiden.

3. Costa Ricanen noemen zichzelf tico’s en tica’s.

Is een liefdevolle bijnaam voor alle Costa Ricanen en werd geboren uit een landelijke manier van doen om verkleinwoord af te sluiten met “tico”, bijvoorbeeld door “pequeñitico” te zeggen in plaats van “pequeñitito” zoals in andere Spaanstalige landen in Latijns-Amerika.

4. Whale Bay heeft letterlijk de vorm van een walvisstaart.

Het populaire strand van Bahía Ballena heeft eigenlijk de vorm van een walvisstaart van bovenaf bekeken. Deze geografische eigenschap draagt ​​bij aan het feit dat dit een geweldige plek is om walvissen te spotten. Geweldig!

5. Costa Rica vertegenwoordigt 5% van de biodiversiteit in de wereld.

We maakten geen grapje toen we zeiden dat de biodiversiteit in Costa Rica enorm was. Je zult nooit zonder dieren in het wild komen om hier te zien!

6. Je kunt de zon op dezelfde dag zien opkomen en ondergaan

De stranden van Costa Rica worden om vele redenen wereldwijd erkend, waaronder het feit dat je de zon vanaf de horizon aan de Caribische kust kunt zien opkomen en kunt bewonderen op een strand aan de Pacifische kust, allemaal op één dag!

7. Er is geen leger

Costa Rica is trots op de afwezigheid van een leger sinds 1948, nadat het werd afgeschaft na de overwinning in de burgeroorlog dat jaar.

8. Costa Rica wekt gemiddeld meer dan 99% van zijn elektriciteit op met behulp van hernieuwbare energiebronnen.

Een van de belangrijkste interessante feiten over Costa Rica is dat het land het grootste deel van zijn energie opwekt uit vijf hernieuwbare bronnen: waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa en zonne-energie.

9. Het heeft 5 actieve vulkanen.

Er zijn 5 vulkanen in Costa Rica die actief zijn: de Poás, Irazú, Arenal vulkaan, Rincon de la Vieja en de Turrialba vulkaan. En ze zijn allemaal geweldig!

10. Het staat op de lijst van de gelukkigste landen ter wereld.

Dit is geen verrassing, gezien alles wat dit kleine Midden-Amerikaanse juweel te bieden heeft. Kun je het niet geloven? Kom en overtuig jezelf, we beloven dat je er geen spijt van zult krijgen!

Andere artikelen:

Negen buiten de gebaande paden gelegen stranden van Costa Rica

You cannot copy content of this page